Categorieën
Nieuws Vacature

Ben jij een toegewijde gezinswerker en kun je je écht verplaatsen in een ander?

We zijn op zoek naar versterking voor onze Buurtteams!

De functie

Sinds 1 juli 2021 werken we als nieuwe basishulporganisatie voor kinderen, jongeren, ouders en gezinnen in de gemeente Nijmegen. Voor verschillende Buurtteams zijn we op zoek naar uitbreiding van het team.

Dit wordt je uitdaging

Je ondersteunt kinderen, jongeren en gezinnen bij het oplossen van uiteenlopende problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Uitgaan van de mogelijkheden van het gezin is voor jou vanzelfsprekend. De vragen en wensen van het gezin zijn het uitgangspunt. Je ondersteunt op zo’n manier dat mensen de regie over hun leven behouden of weer terug krijgen. Daarbij betrek je waar mogelijk het sociale netwerk of de informele zorg in de wijk.

Voor gezinnen die je ondersteunt, ben jij het vaste aanspreekpunt: hún gezinswerker. Je maakt daarbij gebruik van je eigen vakkennis en die van je teamgenoten. Daarnaast werk je samen met partners in de wijk of betrek je specialisten voor aanvullende hulp. Je houdt contact met scholen, kinderopvang, artsen, politie en andere betrokken instanties. Je werkt regelmatig samen met partners in de veiligheidsketen (o.a. Veilig Thuis en Jeugdbescherming).

Als de basishulp die je biedt niet voldoende is, dan schakel je de juiste aanvullende hulp in. Het team is verantwoordelijk voor de realisatie en ontwikkeling van jeugdbasishulp in het betreffende stadsdeel in Nijmegen.

Je gaat werken in een nieuwe organisatie die volop in ontwikkeling is. Je vindt het leuk om hieraan mee te bouwen en begrijpt dat nu nog niet alles al tot in de puntjes georganiseerd is. Je denkt mee over effectieve werkprocessen zodat onze dienstverlening zo snel mogelijk op rolletjes loopt.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding (SPH, MWD, Social Work of vergelijkbaar) en minimaal 3 jaar relevante ervaring. Je bent SKJ-geregistreerd.
  • Je hebt ervaring met ambulant werken en affiniteit met generalistisch werken. Je hebt kennis van meerdere leefgebieden, zoals: zingeving, wonen, financiën, sociale relaties, gezondheid, werk en activiteiten.
  • Je bent bekend met de Jeugdwet en kunt deze toepassen op jouw casuïstiek. Met jouw kennis ondersteun je je collega’s.
  • Je handelt effectief en weloverwogen in situaties met tegengestelde belangen en loyaliteiten, zowel bij langdurige begeleiding als in crisissituaties.
  • Je bent je bewust van je eigen normen en je blijft nieuwsgierig en sensitief als de normen niet de jouwe zijn.
  • Je bent zelfstandig en stressbestendig.
  • Je kent jezelf en hebt veerkracht. Je bent analytisch en nieuwsgierig. Je kunt wat er gebeurt tussen jou en het gezin zodanig benoemen, dat het bijdraagt aan de begeleiding en eigen regie van het gezin.
  • Je staat open voor feedback en je bent gewend te reflecteren op je eigen handelen en gedrag.
  • Je deelt de visie van Buurtteams Jeugd en Gezin dat het (meestal) gaat om ‘gewoon opvoeden’ in plaats van te problematiseren. Het gezin staat centraal, niet het (zorg)systeem.

Wie zijn wij?

Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen biedt hulp dichtbij kinderen, jongeren en gezinnen. Naast deze hulpverlening dragen we bij aan oplossingen van vraagstukken in de wijk en de stad. Met elkaar lossen we de problemen van vandaag op én werken we aan een duurzame verbetering van de situatie thuis. Zo maken we een gezonde ontwikkeling (weer) mogelijk. Bij het samenwerken staat voor ons verbinden, vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen centraal. Kijk op  www.buurtteamsjeugdengezin.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Wat bieden wij?

Een leuke, veelzijdige functie in een van onze Buurtteams bij een leuke, informele organisatie die volop in ontwikkeling is. We leren samen, zijn gelijkwaardig en organiseren met elkaar. De functie is ingedeeld in salarisschaal 10 van cao Jeugdzorg. Alle overige arbeidsvoorwaarden zijn conform deze cao. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract met de intentie om deze daarna – bij ongewijzigde omstandigheden en goed functioneren  – om te zetten in een vast contract.

Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen hecht waarde aan een divers samengesteld medewerkersbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking met alle verschillen die je maar kunt bedenken. We bieden een werkomgeving waarin ruimte is voor die verschillen en waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt.

Vacature gezinswerker

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Katharina Kloppenburg (HR-adviseur) via 06-82066476.

Procedure

De procedure start met een kort oriënterend gesprek met onze HR-adviseur. Wanneer je in het profiel lijkt te passen en jij aangeeft dat je graag verder wilt in de procedure, plannen we een gesprek met de sollicitatiecommissie. Voordat je bij ons in dienst komt, vragen we je om een VOG.

Is dit jouw (droom)baan?

Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitatie@oidos.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs!