Categorieën
Nieuws Vacature

Ben jij een ervaren gezinswerker en spring je graag bij in andere teams?

We zijn op zoek naar collega’s voor ons nieuwe Team Flex!

Het team

Sinds 1 juli 2021 werken we als nieuwe basishulporganisatie voor kinderen, jongeren, ouders en gezinnen in de gemeente Nijmegen. Voor ons team Flex zijn we op zoek naar gezinswerkers. Team Flex is een nieuw team van 5 fte dat flexibel werkt in Buurtteams waar collega’s langdurig afwezig zijn.

De functie

Als gezinswerker Flex heb je net als andere gezinswerkers een contract bij OIDOS voor een vast aantal uren per week. Je bent vanuit team Flex inzetbaar bij alle Buurtteams. Je wordt dus niet gekoppeld aan een vast Buurtteam.

Dit wordt je uitdaging

Team Flex is een nieuw te starten team náást de zeven huidige Buurtteams. Team Flex ontwikkelt zich als zelforganiserend team en heeft een eigenstandige positie binnen de organisatie. Om als team goed te functioneren is er een wekelijks teamoverleg waarin teamontwikkeling, beleid, maatjes en casuïstiekbespreking onderwerpen van gesprek zijn.

Je belangrijkste taak is het – tijdelijk – ondersteunen van een Buurtteam door trajecten over te nemen van collega’s. Je draait in het Buurtteam mee in het primaire proces. Taken in het Buurtteam anders dan het ondersteunen van gezinnen, pak je dan ook niet vanzelfsprekend op. Binnen team Flex pak je wel aanvullende taken op.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding (SPH, MWD, Social Work of vergelijkbaar) en minimaal 3 jaar relevante ervaring. Je bent SKJ-geregistreerd.
  • Je hebt ruime kennis en ervaring in de functie van gezinswerker of in een soortgelijke functie en op vrijwel alle leefgebieden, zoals: opvoeden en opgroeien, veiligheid, wonen, financiën, sociale relaties, gezondheid, werk en activiteiten.
  • Je kunt het werk van anderen snel en zorgvuldig overnemen. Je hebt snel inzicht in de lopende trajecten en weet verder te gaan waar de ander gebleven is.
  • Je kunt verschillen tussen de teams signaleren en zodanig benoemen dat jouw reflectie bijdraagt aan doorontwikkeling van onze basishulp.
  • Je draagt bij aan het neerzetten en versterken van team Flex. Je behoort tenslotte bij de eerste lichting gezinswerkers Flex van onze organisatie.
  • Je deelt de visie van Buurtteams Jeugd en Gezin dat het belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden van gezinnen i.p.v. de focus op alleen de problemen te leggen. Het gezin staat centraal, niet het (zorg)systeem.

Wie zijn wij?

Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen biedt basishulp dichtbij kinderen, jongeren en gezinnen. Naast deze hulpverlening dragen we bij aan oplossingen van vraagstukken in de wijk en de stad. Met elkaar lossen we de problemen van vandaag op én werken we aan een duurzame verbetering van de situatie thuis. Zo maken we een gezonde ontwikkeling (weer) mogelijk. Bij het samenwerken staat voor ons verbinden, vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen centraal. Kijk op www.buurtteamsjeugdengezin.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie waarin je snel de gehele organisatie leert kennen en waarin je de kans krijgt om te bouwen aan het nieuwe team. Je komt te werken bij een leuke, informele organisatie die volop in ontwikkeling is. We leren samen, zijn gelijkwaardig en organiseren met elkaar. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 10 van cao Jeugdzorg. Alle overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens deze cao.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract met de intentie om deze daarna – bij ongewijzigde omstandigheden en goed functioneren  – om te zetten in een vast contract.

Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen hecht waarde aan een divers samengesteld medewerkersbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking met alle verschillen die je maar kunt bedenken. We bieden een werkomgeving waarin ruimte is voor die verschillen en waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Katharina Kloppenburg (HR-adviseur) via 06-82066476.

Is dit jouw (droom)baan?

Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en cv naar sollicitatie@oidos.nl. We laten je daarna gauw weten of je op gesprek mag komen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs!