Categorieën
Nieuws Vacature

Ben jij de schakel tussen praktijk en beleid én ken jij de weg in het sociaal domein?

Dan zoeken wij jou! (zo snel mogelijk)

Wie zijn wij?

Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen biedt sinds juli 2021 basishulp aan kinderen, jongeren (18-) en gezinnen. We werken in de wijk, dichtbij en zijn laagdrempelig. We staan naast het gezin en doen wat nodig is om een gezonde ontwikkeling (weer) mogelijk te maken. Samen zoeken we naar passende oplossingen. Om dat duurzaam voor elkaar te krijgen, betrekken we waar mogelijk het sociale netwerk en vrijwilligersorganisaties. Daarnaast schakelen we zo nodig specialistische hulp in. Verbinden, vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen zijn in ons werk het uitgangspunt. Het gezin, het kind of de jongere staat in alles wat we doen centraal.

Op dit moment zijn er zeven Buurtteams Jeugd en Gezin in Nijmegen, gevestigd in verschillende stadsdelen. Alle medewerkers van de Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen zijn in dienst bij moederorganisatie OIDOS (Opgroeien In De Oudste Stad).

Dit wordt je uitdaging

Je vormt de verbinding tussen praktijk en beleid in onze organisatie. Je haalt zowel intern als extern informatie op, ordent dit en schrijft concrete verbetervoorstellen die je – afhankelijk van het onderwerp – afstemt met de juiste betrokkenen. Je beantwoordt individuele beleidsvragen van collega’s en verscherpt met die antwoorden de organisatiebrede beleidsinformatie op ons intranet OIDOSplein. Je werkt mee aan de ontwikkeling van nieuw beleid en hebt een belangrijke taak in het uitrollen ervan. Je signaleert wensen en behoeften en zet die in de juiste lijn uit. Daarbij heb je oog voor de uiteenlopende belangen van verschillende mensen binnen en buiten onze organisatie. Je herkent en benoemt trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor onze organisatie. De focus in ligt op inhoud, niet op bedrijfsvoering. Je werkzaamheden zijn op tactisch en operationeel niveau.

Je behoort tot het team staf en werkt veel samen met collega’s van HR, Communicatie en ICT. Ook schakel je veel met gezinswerkers, teamleiders en directie. De directeur bedrijfsvoering & organisatieontwikkeling is je leidinggevende.

Belangrijke eigenschappen

Herken jij je in de volgende eigenschappen? Dan zou de functie goed bij je passen.

 • Je weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden
 • Je bent pro-actief en zelforganiserend binnen gestelde kaders
 • Je werkt gestructureerd, planmatig en kunt snel schakelen
 • Je zoekt de juiste afstemming op het juiste moment én werkt niet volledig op jezelf
 • Je bent goed in staat om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen
 • Je durft op gepaste momenten kritische vragen te stellen
 • Je bent goed in het schrijven van begrijpelijke teksten
 • Je krijgt energie van de praktische uitvoering van verschillende taken

Jouw profiel

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en bent in het bezit van een hbo-diploma.
 • Je hebt verstand van de inhoud: je bent bekend met (jeugd)hulp, belangrijke partners in het sociaal domein, relevante wet- en regelgeving én het proces van begeleiden en verwijzen. Specifieke kennis van het sociaal domein in Nijmegen is een pré.
 • Je hebt enige ervaring als beleidsmedewerker of kunt aantonen dat je beleidsmatig inzicht hebt.

Wat bieden wij?

Een functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om je werk zelf vorm te geven. Je gaat werken in een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is. We leren en organiseren samen, zijn toekomstgericht en zetten ons met veel plezier in voor de kinderen en gezinnen in Nijmegen! De functie is ingedeeld in salarisschaal 10 van cao Jeugdzorg, alle overige arbeidsvoorwaarden zijn ook volgens deze cao. We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.

Procedure

De procedure bestaat uit twee rondes. Een referentiecheck en praktische opdracht kunnen deel uitmaken van de procedure. Het verkrijgen van een VOG is een vereiste om bij ons te kunnen werken. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 december tussen 08:00 en 14:00 uur. Dan kun je hier alvast rekening mee houden in je agenda. Past dit voor  jou echt niet, geef dit dan alvast aan bij je sollicitatie. Mogelijk kunnen we hiermee nog rekening houden. Eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 8 december.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mirjam Otten via 06-57224033.

Is dit jouw (droom)baan?

Stuur uiterlijk maandag 28 november je cv en motivatie naar sollicitatie@oidos.nl, onder vermelding van Vacature beleidsmedewerker.

We hechten waarde aan een medewerkersbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking, met alle verschillen die je maar kunt bedenken. We bieden een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs!